Συναδέλφισσες/οι σας καλούμε στην ανοικτή συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ νοσοκομείων την τρίτη 24-1-2017 19:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις επόμενες απεργιακές μάχες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και Χρηματοδότηση με σταθμό την 1 Φλεβάρη, την 8ωρη στάση και τη συμμετοχή μας στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα. Να πάρουμε απεργιακές πρωτοβουλίες κλιμάκωσης μέσα στο Φλεβάρη για τα ιδιωτικά συνεργεία (με την ιθαγένεια απολύονται οι μετανάστριες), το ασφαλιστικό και ενάντια στους νέους οργανισμούς περικοπών και συγχωνεύσεων.

1η ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (7 πμ - 3 μμ) (ΘΕΣΣΑΛΙΑ 9 πμ - 3 μμ)
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ στην ΛΑΡΙΣΑ συγκέντρωση 9 πμ στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Να κλιμακώσουμε απεργιακά για να κερδίσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση

Το καραβάνι σωτηρίας του ΕΣΥ, η αγωνιστική πορεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία δίνει νέο απεργιακό ραντεβού την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στην Λάρισα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (για την Θεσσαλία στάση εργασίας 9 πμ - 3 μμ) και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9 πμ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, έχει αναγκαστεί να υπόσχεται ξανά και ξανά προσλήψεις αλλά μόνο αν ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία και κλιμακώσουμε αγωνιστικά, θα αναγκάσουμε σε πραγματική υποχώρηση τον υπουργό υγείας, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Τα δημόσια νοσοκομεία παλεύουνε για να ανταπεξέλθουν στην αναγκαία λειτουργία τους, στηριζόμενα στην αυτοθυσία και την εντατικοποίηση των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των νοσηλευτών, που ο κ. Πολάκης κατηγορούσε ότι κάθονται και πλέκουν. Η έλλειψη προσωπικού χτυπάει κόκκινο: πάνω από 25.000 αποχώρησαν όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια και η κυβέρνηση δεν έχει να μας προσφέρει παρά μπαλώματα με προσωρινό προσωπικό και πολλά θα και υποσχέσεις. Η κρατική χρηματοδότηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο 1,15 δις, το ίδιο με πέρυσι, την ώρα που η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 30% και που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές χτυπάνε το 1,3 δις ευρώ με στοιχεία του ΓΛΚ. Το νέο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου από 1/1/2017 φέρνει νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ στο τραπέζι μπαίνουν ξανά νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, τμημάτων, δομών με αφορμή τους νέους οργανισμούς, ενώ οι μετακινήσεις προσωπικού για να μπαλώσουμε τρύπες θα προχωρήσουν με ταχύτητα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού υγείας.
Και μόνο αυτές οι εικόνες φτάνουν για να δείξουν ποιος πλήρωσε και θα συνεχίζει να πληρώνει για τα υπέρογκα μνημονιακά πρωτογενή πλεονάσματα και το άπιαστο ποσοστό ανάπτυξης, που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση για να μπορεί να συνεχίσει την πληρωμή των τόκων και του χρέους και την διάσωση των τραπεζιτών, θυσιάζοντας μισθούς, συντάξεις, δουλειές, νοσοκομεία, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των δανειστών.
Οι θυσίες που απαιτεί μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ γεμίζουν τις τσέπες των καπιταλιστών και δεν θα φέρουν «ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή» όπως υπόσχεται αλλά θα σπείρουν και άλλη φτώχεια και διάλυση των ήδη χτυπημένων κοινωνικών υπηρεσιών. Μια χιονοθύελλα έφτασε για να δείξει, από τους παγωμένους άστεγους και τους πρόσφυγες, μέχρι τα τρένα και  τους ανθρώπους που καίγονται στα σπίτια τους προσπαθώντας να ζεσταθούν, την κατάντια που έχουν φέρει οι μνημονιακές επιθέσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες.
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να προβάλλουμε την εργατική διέξοδο. Την διαγραφή του χρέους, να πάψουμε να πληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων, να βρούμε έτσι λεφτά για στέγη, τροφή, παιδεία, πρόνοια και υγεία. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων
Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε και να σπάσουμε το μνημονιακό μπλόκο στις προσλήψεις και την χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως της υγείας που τόσο είναι αναγκαία. Με τους αγώνες μας μπορούμε να σπάσουμε στην πράξη τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων και να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις. Με τέτοιους επίμονους αγώνες κρατάμε ακόμα στην δουλειά ένα μεγάλο κομμάτι των επικουρικών, παρά τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης.
Η 1 Φλεβάρη να γίνει βήμα αγωνιστικής συνέχειας και κλιμάκωσης. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε νοσοκομείο να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, για να οργανώσουμε την επιτυχία της. Με συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις, απεργιακές επιτροπές να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας. Να οργανώσουμε μαζικά την συμμετοχή μας στα πούλμαν για το πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο στην Λάρισα. Να διεκδικήσουμε για το καραβάνι της υγείας νέους απεργιακούς σταθμούς στα Γιάννενα, στην Κρήτη και αλλού. Και ταυτόχρονα από τις ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ συντονισμένη απόφαση για νέα 48ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία και από ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ νέα πανεργατική απεργία. Μόνο έτσι θα αναγκάσουμε κυβέρνηση και δανειστές να αποδεχτούν το σπάσιμο της απαγόρευσης των μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου